AbraEnergy, få energiplattform rett i lommen og i skyen

Markedets eneste strømapp uavhengig av strømselskap

Abra tilbyr markedets mest fleksible løsning for å kombinere sikkerhet, trygghet og smarte funksjoner i én enkelt plattform, som passer for eneboliger, hytter, borettslag og sameier. 

Med Abralife-appen får du tilgang til en unik strømapp, helt uavhengig av strømselskapet du benytter. Appen gir deg en gratis oversikt over forbrukshistorikken din, og lar deg enkelt sammenligne forbruket måned for måned eller år for år. 

Abra er integrert med Nordpool, noe som betyr at du får tilgang til både historiske og fremtidige strømpriser. Systemet tilpasser seg dine vaner og optimaliserer energibruken ved å flytte mest mulig av forbruket ditt til tidspunkter med lavest strømpris.

Forbruk og historikk

Abralife-appen tilbyr oversikt over strømpriser og forbruk uten ekstra utstyr. Den gir forutsigbarhet, detaljert innsikt i energiutgifter og hjelper deg med å spare strøm og redusere kostnader.

Strømpris, bruk når det er billigst

Abra gir full kontroll over strømforbruket, tilpasser seg vanene dine og flytter forbruk til lavpristider. Dette sparer penger og reduserer energiforbruket, til fordel for både lommebok og miljø.

Oversikt med forbruksmønster

Abra analyserer hjemmets forbruksmønster og gir innsikt i strømbruk for varme, kjøling, lys, komfyr, elbil og bakgrunnsforbruk, slik at du får en tydelig nåtidsoversikt over energiforbruket.

Varme- og energistyring

Abra lærer boligen eller hytta di å kjenne, automatisk sparer strøm i bakgrunnen, slik at du unngår høye strømregninger og beholder komforten uten å måtte tenke på energisparing.

Laststyring av bereder, elbil mm.

Abra demper store laster som elbil, termostater og varmtvannsberedere for å unngå høye peak-laster, særlig om morgenen og ettermiddag/kveld, og bidrar til å redusere strømkostnader.

Hva får du med våre energiløsninger?

Oversikt over forbruk

Abralife-appen gir deg full kontroll over strømforbruket ditt, uavhengig av hvilket strømselskap du benytter. Med vår unike strømapp får du gratis tilgang til detaljert oversikt over forbrukshistorikken din, og kan enkelt sammenligne forbruket måned for måned eller år for år. Abralife-appen er integrert med Elhub og Nordpool, noe som gjør at du får oversikt over både historiske og fremtidige strømpriser. Appen tilpasser seg dine vaner og hjelper deg med å flytte mest mulig av strømforbruket ditt til tidspunkter hvor strømmen er billigst, slik at du kan spare penger og energi.

Energisparing

Abra benytter smart AI-teknologi for å lære boligen, hytta eller leiligheten din å kjenne, og optimaliserer dermed strøm- og energiforbruket automatisk. Vi kaller dette for gunstig intelligens. Abra er i stand til å styre både elektriske laster og vannbårne varmesystemer, som gulvvarme og radiatorer, noe som gjør det til en ideell energiløsning for ulike typer boliger. Faktisk er 8 av 10 nye boliger i Norge utstyrt med vannbåren varme, og Abra fungerer derfor utmerket som en løsning for både nye bygg med vannbårent system og for de med elektrisk oppvarming.

Lastbalansering

Abra tilbyr en intelligent løsning for å balansere energibruken mellom elbillading, varmtvannsberedere og termostater i hjemmet ditt. Ved å bruke AI-teknologi, analyserer Abra forbruket av de ulike enhetene og justerer automatisk for å sikre optimal energifordeling. Dette resulterer i en mer effektiv og økonomisk bruk av energi, samtidig som det reduserer belastningen på strømnettet. Med Abra kan du lade elbilen, varme opp vannet og regulere innetemperaturen på en smart og bærekraftig måte, uten å kompromittere komforten i ditt eget hjem.

Slik fungerer AbraEnergy

AbraEnergy gir deg oversikt og kontroll over de store lastene i hjemmet ditt, inkludert i pakken er styring for varmtvannsberederen og gulvvarmen.


Enova

Visste du at med installasjon av enheter for energistyring med AbraEnergy gir Enovasøtte på inntil 10.000 kr?Enova støtter tiltaket Pris- og effektstyrt energilagringssystem for å hjelpe deg å redusere dine strømutgifter.

Systemet bruker mer strøm når kostnadene for strøm er lave og bruker mindre strøm når kostnadene for strøm er høye.   

Dette er mulig ved å: 

  • Varme opp vannet i varmtvannstanken når strømmen er billig. Varmtvannstanken fungerer som et batteri da den kan lagre varmen over flere timer slik at du har fortsatt har  mye varmtvann når du dusjer.  
  • Varme opp de elektriske varmekablene når strømmen er billig. Varmekabler i betonggulv har på lik linje som varmtvannstanken din en evne til å lagre varmen over flere timer uten at det blir kaldt.  
  • Lade elbilen om natta, slik at du bruker lite strøm når strømprisen er lav og boligen ellers har et lavt strømforbruk.  

Siden alle disse strømforbrukene kan lagre energi, kan du flytte bruken av disse utover døgnet uten at det går utover komforten i din bolig. 

Les mer om Enovas støtteordning

Spar inntil 8.000 kr i året på strømregningen din med AbraEnergy

Med styring av elbillader, oppvarming og varmtvann kan en gjennomsnittlig enebolig på 185 m2 spare inntil 8.000 kr i året på strømregningen. Med AbraEnergy vil besparelsen fordele seg over følgende laster:Kalkulerte verdier er stipulerte og tar utganspunkt i en gjennomsnittlig bolig. Boliger med ekstra god isolasjon, varmepumpe eller andre energieffektiviserende tiltak vil ikke oppnå like store besparelser som vises her, men kan få bedre kontroll over sine effekttopper og noe besparelse fra spotprisoptimalisering.

Kom i gang

Bestill
Sjekk om du allerede har Linkbox+ eller bestill startpakke i AbraShop

Bestilling av AbraEnergy startpakke inkluderer kupong som dekker hele eller deler av installasjon.

Se startpakker på AbraShop

Installasjon

Installasjon bookes hos en av våre sertifiserte og godkjente installasjonspartnere på elektroinstallasjon som setter opp hele systemet klart for deg, til fastpris. Du vil motta digitalt befaringsskjema og booker installasjon når det passer deg best.

... velg mellom å løse inn kupong til installasjon som kredit til din konto, eller få AbraPoints som du kan handle med til 50% høyere verdi på AbraShop

Enova-støtte

Ved å søke støtte fra Enova vil du få tilbake 35% på investeringen din, inntil 10 000 kr, i tillegg til at du kan spare flere tusen i året på strømregningen.

Gå til Enova

Har du allerede Waterguard+ med Linkbox+ installert?

Sjekk om du allerede har Linkbox+ installert. Ca 70.000 nye boliger får installert Linkbox+ hvert år fra 2023. Dersom du allerde har Linkbox+ installert behøver du kun installasjon av smarte enheter for å benytte deg av AbraEnergy og få Enova-støtte, husets hjerne har du allerede!

 Se startpakke for AbraEnergy om du har Linkbox+ fra før

Energimerking av bolig

Nye krav til energieffektivisering av boliger


Huseierne har tidligere beregnet at de første kravene, om at alle boliger minst må ha energiklasse F i 2030, vil gjelde rundt 200 000 eneboliger og tomannsboliger i Norge. Med Abra økosystem i din bolig vil du allerede være klar for å utføre energimerke, forbedre ditt energimerke og opprettholde energimerket på boligen din.

Vi jobber med løsninger som vil gjøre dette for deg, helt automatisk i Abra, fra høsten 2023. Alle produkter som leveres i dag vil være kompatible med system for energimerking i Abra.

Les mer om hvordan du kan energimerke din bolig selv, hos Enova

AbraEnergy

Ett økosystem

Integrert

Kundestøtte