En helhetlig løsning for borettslag - Slik får styret i borettslag de beste fordelene og en enkel oppstart

Smart hjemmeinfrastruktur og økt trygghet: En komplett løsning for borettslag og beboere
26. april 2023 av
Petter Svennevik Jensen

Å være styreleder i et borettslag innebærer et stort ansvar for å ivareta beboernes sikkerhet og trygghet. Med Abra-løsningen kan borettslagets styre enkelt og kostnadseffektivt sørge for optimal vannsikring, brannvern og andre smarte funksjoner i alle boenheter. I denne artikkelen vil vi forklare hvordan et styre i et borettslag enkelt kommer i gang med Abra-løsninger og hvilke fordeler de oppnår ved å velge Abra. Vi vil også gå i dybden på de ulike prismodellene som er tilgjengelige for borettslaget og hvordan de fungerer.

Abra-systemet består av en rekke smarte enheter som jobber sammen for å skape et trygt og komfortabelt miljø i borettslagets boenheter. Disse inkluderer blant annet vannlekkasjesikring, smarte røykvarslere og en FG-godkjent 24/7 alarmstasjon for brannvern. Styret i borettslaget har også mulighet til å spare betydelige beløp på forsikring og egenandeler ved skader takket være rabatterte forsikringspremier og redusert risiko for vannlekkasjer og branner.

Abra tilbyr to prismodeller for borettslag, "Delvis inkludert" og "Alt inkludert" per måned. I modellen "Delvis inkludert" betaler styret en fast månedssum per boenhet for Abralife-portalen som inkluderer basisutstyr for vannsikring Linkbox+ (smart hub), vannsensor med fukt- og temperaturmåling og ventil til installasjon på røranlegg for avstening av vann. Denne modellen koster opptil 79 kr per måned per boenhet. Borettslaget dekker installasjonskostnaden på 3000 kr inkl. mva per boenhet som en engangskostnad, men får kjøpt denne til en gunstig pris gjennom Fell Techs samarbeidspartnere. Smarte røykvarslere kan kjøpes som tillegg til en rabattert pris på 599 kr inkl. mva, rabattert fra 999 kr inkl. mva. per røykvarsler.

I modellen "Alt inkludert" kan styret velge at borettslaget får installasjonen dekket i månedskostnaden per boenhet, slik at installasjonskostnaden blir fordelt som et månedsbeløp. Kostnaden er da opptil 79 kr per måned per boenhet, pluss en månedlig kostnad for nedbetaling av installasjonskostnaden. Avtalelengden kan variere fra 5 til 10 år. Lengre avtaleperiode gir lavere månedskostnad for nedbetaling av utstyr. For eksempel vil kostnaden per boenhet være 75 kr i måneden ved en 5-årsavtale og 50 kr i måneden ved en 10-årsavtale. Styret har også mulighet til å dekke innkjøpskostnaden for smarte røykvarslere som en nedbetaling over avtaleperioden.

For å fullt ut forstå fordelene ved å implementere Abra-løsningen i et borettslag, er det viktig å vurdere både økonomiske besparelser og sikkerhetsaspekter. Borettslaget kan oppnå en reduksjon i forsikringspremier på mellom 50-150 kr per boenhet avhengig av forsikringsselskapet og bygningens alder. Dette er i tillegg til de betydelige fordelene med økt trygghet og sikkerhet for alle beboere i borettslaget, samt forebygging av unødige vannlekkasjer som påvirker miljøet og skaper problemer for alle involverte. Dette innebærer at investeringen i Abra raskt kan vise seg å være lønnsom og bidra betydelig til borettslagets bærekraftstiltak.


En av de viktigste fordelene med begge modellene er at styret får garanti på utstyret under hele avtaleperioden de har et abonnement på Abra. Dette gir borettslaget trygghet og sikkerhet for at utstyret vil fungere optimalt så lenge de er abonnenter på Abra Kollektiv+.

Fell Tech ivaretar koordineringen med installatør i begge modeller, og tilbyr kundesupport som er der for styret og beboerne i borettslaget om de trenger hjelp underveis med løsningen under hele avtaleperioden. Dette gir en enkel og sømløs opplevelse for borettslaget, og sikrer at installasjonen og bruken av systemet går så smidig som mulig.

I tillegg til besparelser og sikkerhet, tilbyr Abra et omfattende økosystem av smarte funksjoner og tjenester for beboerne. Dette inkluderer lysstyring, temperaturkontroll i leiligheten og integrasjon med smarte dørlåser – alt sammen gjennom Abra-plattformen. Beboerne kan også dra nytte av 20% rabatt på tilleggsprodukter kjøpt via AbraStore.

Gjennom Abralife-appen får beboerne tilgang til energikontroll i boligene, som oppdateres over tid basert på energiforbruk målt av Abra og ved installasjon av flere energibesparende tiltak på Abra-plattformen. Dette gir beboerne et verktøy for å overvåke energiforbruket og muligheten til å redusere strømkostnadene ytterligere.

Som en ekstra sikkerhetsfunksjon, vil Abralife-appen også varsle beboerne om eventuelle vannlekkasjer eller brann som blir oppdaget i naboleilighetene, enten via appen eller via SMS. Dette bidrar til en enda tryggere borettslagsopplevelse for alle beboere.Ved å velge Abra som løsning for sitt borettslag får styret en helhetlig, kostnadseffektiv og brukervennlig løsning som ivaretar sikkerhet, trygghet og bærekraft. Abra forenkler hverdagen for både styret og beboerne og gir en trygg og komfortabel boopplevelse for alle involverte.

Les mer om Abra for borettslag og sameier

Share this post
Arkivert