Abra energiløsning: Spar tusenvis av kroner på strøm med et smart og bærekraftig hjem

Smart energistyring med Abra: Spar på strømregningen, beskytt miljøet og optimaliser boligens energimerke
13. april 2023 av
Abra energiløsning: Spar tusenvis av kroner på strøm med et smart og bærekraftig hjem
Cato Sandstrand

I dagens verden er det en voksende etterspørsel etter teknologier som kan bidra til å redusere energiforbruk og strømkostnader. Abra energiløsning er et integrert system som ved hjelp av laststyring av varmtvannsbereder, elbillading og termostater kan spare inntil 8.000 kroner i strømkostnader årlig for en gjennomsnittlig bolig.

Abra energiløsning består av flere komponenter, inkludert Linkbox+ (smart hub), HAN EMI strømavleser i AMS-strømmåleren, styringsrelé for varmtvannsbereder, styring av smarte termostater og styring av elbilladeren med AbraCharge. Systemet er utformet for å maksimere energieffektivitet og bidra til bærekraftige hjem.Å ha et integrert energisystem kan gi betydelige besparelser på strømkostnader. Ifølge en studie fra Enova og SINTEF kan energieffektive tiltak som laststyring av varmtvannsbereder, elbillading og termostater redusere strømforbruket med opptil 20%.

Ved å samle alle energiløsninger på en plattform som Abra, får boligeiere en mer oversiktlig og enkel tilgang til styring av energibruk. Dette gjør det enklere å identifisere og implementere energisparende tiltak, og boligeierne kan enkelt holde oversikt over sin energibruk og besparelser i sanntid.

En annen fordel med Abra energiløsning er at den kan integreres med andre smarthusfunksjoner, som vannlekkasjesikring, smarte røykvarslere og smart dørlås. Dette gir en helhetlig løsning for å øke tryggheten, spare penger på forsikringspremier og redusere energiforbruket.

I tillegg til økonomiske besparelser, bidrar også Abra energiløsning til et mer bærekraftig og miljøvennlig hjem. Det reduserte energiforbruket betyr en reduksjon i CO2-utslipp og bidrar til kampen mot klimaendringer.

Abra energiløsning er en fleksibel og skalerbar løsning, noe som betyr at den enkelt kan tilpasses ulike typer boliger og behov. Ved å tilby en modulær tilnærming, kan boligeiere velge hvilke komponenter og funksjoner som passer best for deres spesifikke situasjon og behov. Dette gjør det enklere å oppgradere eller legge til nye funksjoner etter hvert som behovene endres.

Med Abra energiløsning kan boligeiere fra høsten 2023 utføre energimerking av sin bolig direkte i Abralife-appen. Energimerking er en viktig del av energistyring, da det gir boligeiere en bedre forståelse av deres hjemmets energieffektivitet og potensiale for forbedringer. Abralife-appen gjør det enkelt å utføre energimerking, og gir boligeiere tilgang til nødvendig informasjon og veiledning for å gjøre deres hjem mer energieffektive.

Abralife-appen vil også oppdatere boligens energimerke over tid, basert på energiforbruket målt av Abra og ved installasjon av flere energibesparende tiltak på Abra plattformen. Dette betyr at boligeiere kontinuerlig kan holde oversikt over deres hjemmets energieffektivitet og justere tiltak for å sikre at de oppnår maksimal besparelse og bærekraft. Denne dynamiske og proaktive tilnærmingen til energistyring gjør Abra energiløsning enda mer attraktiv for boligeiere som ønsker å redusere sitt energiforbruk og bidra til en mer bærekraftig fremtid.En stor fordel med Abra energiløsning er den enkle installasjonsprosessen. Med støtte fra dyktige installatører og integrasjonen i Abralife-appen, kan boligeiere enkelt aktivere og konfigurere systemet for å oppnå optimal ytelse og energibesparelser.

Abra energiløsning en helhetlig og enkel løsning for boligeiere som ønsker å redusere strømkostnader og gjøre hjemmet mer bærekraftig. Gjennom å integrere flere energieffektive tiltak på en enkelt plattform, gir Abra boligeiere muligheten til å enkelt styre og overvåke energiforbruket, samtidig som de nyter fordelene av et trygt og miljøvennlig hjem. I tillegg med mulighet for støtte fra Enova, er det ingen tvil om at Abra energiløsning er et smart valg for fremtidens boliger.

Les mer om Enova-støtteording for energiløsning her

Kilder:
- Enova (2016). "Energieffektivisering i husholdninger – Potensialstudie"
- SINTEF (2014). "Energismart - Kunnskap for et energieffektivt og miljøvennlig Norge"

Share this post
Arkivert