Abra Økosystem

Et helhetlig og enkelt styringssystem for bolig, hytte og leilighet, satt sammen slik at det er enkelt å bruke og installere, både for privatpersoner og for profesjonelle

Hva er Abra?

En enkel og effektiv styringsløsning for boliger, hytter og
leilighetsbygg - helt uten komplikasjoner.

Abra er et innovativt økosystem utviklet av Fell Technology (Fell Tech) som tilbyr en sømløs integrasjon av en rekke funksjoner for økt sikkerhet og komfort i hjemmet. Dette inkluderer vannsikring, brannsikring med smarte røykvarslere, energistyring med laststyring i perioder med høye strømpriser, varmtvannsberederkontroll, termostatstyring og elbillading. I tillegg tilbyr Abra varmestyring for panelovner, vannbåren gulvvarme og radiatorer, adgangskontroll med smarte relemoduler og smartlås-integrasjon, samt lysstyring og apparatstyring med smarte brytere. Alt dette er integrert i Abra-økosystemet for en komplett løsning.

Abra er tilpasset ulike typer boliger, inkludert eneboliger, leiligheter og hytter, og er dermed et ideelt system for sluttkunder, borettslag, installatører og utbyggere.

Integrert del av Abra

Produkter utviklet av Fell Tech som har Abra allerede integrert. Slik som Linkbox+, denne kommer allerede som del av nye Waterguard+ og er 100% integrert i Abra. AbraOS og Linkbox+ er kjernene i Abra, der AbraOS lar systemet integreres sky-til-sky og Linkbox+ med IoT-enheter.

Kompatibelt med Abra

Produkter utviklet av andre selskaper enn Fell Tech som har gjennomgått nøye testing av oss mot Abra økosystemet, slik at du som kunde kan være sikker på at løsningen du setter opp på Abra virker 100% og at du kan få support av vår kundestøtte på alle enheter som har dette merket.

Abra økosystem

AbraOS

AbraOS er hjernen i systemet som får alt til å fungere og snakke sammen

Hardware (smarte enheter)

Linkbox+ er den fysiske kjernen i Abra og kobler sammen andre smarte enheter

Abralife app og portal

Abralife appen er grensesnitt for enkeltbolig/hytte, portal for styret i borettslag/sameie

AbraOS

Et fremtidsklart system, med AI i bakgrunnen - et system som både lærer og foreslår smarte rutiner

Abra-systemet er bygget rundt et skybasert system kalt AbraOS, som benytter en serveruavhengig arkitektur for skalering og sikkerhet. Dette gjør det mulig å betjene millioner av brukere samtidig, mens smarte algoritmer og AI-teknologi (kunstig intelligens) styrer systemets smarte funksjoner. AbraOS er integrert med Elhub og Nordpool, noe som gir hver enkelt strømmålepunkt tilgang til historisk strømforbruk og prisdata. Systemet bruker denne informasjonen til å optimalisere strømforbruket i boligen basert på strømpris og unike forbruksmønstre.

Kjernen i systemet er en smarthus-hub kalt Linkbox+, som fungerer som en bro mellom ulike enheter og funksjoner. Den styrer vannsikringssystemet, kommuniserer med smarte IoT-enheter som røykvarslere og termostater, og kan kobles til industrielle systemer innen VVS og elektro. Linkbox+ er også kompatibel med andre smarte IoT-enheter som støttes av Abra-systemet, inkludert smarte dørlåser og en rekke andre enheter for å gjøre hjemmet ditt, hytta eller leilighetsbygget så smart og effektivt som mulig. 

Skalerbar

AbraOS støtter millioner av brukere og enheter

Sikker

AbraOS er 100% i henhold til GDPR-lovgivning

K(G)unstig intelligens

AbraOS er bygget for maskinlæring som gjør det gunstig for deg

Fremtidsrettet

AbraOS støtter utvideleser og oppdateringer fra skyen

Linkbox+

Tidenes råeste smart hub

Spesifikasjoner

Linkbox+ er den fysiske kjernen av Abra-systemet og utgjør en kompakt, kraftfull og prisgunstig smart hub uten sidestykke. Denne unike enheten er svært effektiv med sin lille størrelse, kraft, tilkoblingsmuligheter og konkurransedyktige pris.

Kjørende på AbraOS, er Linkbox+ utstyrt med en rekke kommunikasjons- og styringsfunksjoner. Den har ventilstyring for vannavstenging via CAT6-kabel, ModBus for styring og kommunikasjon med ventilasjonsaggregater for inneklimakontroll, og Zigbee for samspill mellom smarte IoT-enheter. I tillegg benytter den en proprietær radioprotokoll kalt WiMEA, utviklet av Fell Tech, IP, BacNet IP for SD-anlegg, Ethernet, WiFi og 4G for internettilkobling. Dette gjør Linkbox+ til en allsidig og effektiv løsning for sluttbrukere, borettslag, installatører og utbyggere.

Skytilkoblet

Med WiFi og 4G oppdateres Linkbox+ over skyen

Industrielle protokoller

Linkbox+ har IP/BacNet IP og ModBus

Matter og Zigbee

Linkbox+ støtter Zigbee og Matter

Vanvittig rekkevidde

Linkbox+ har Zigbee og WiMEA mesh protokoll

Abralife app

Tidenes enkleste og smarteste app

Med Abralife-appen kan eiere av flere boliger og/eller hytter enkelt administrere alle sine eiendommer fra én sentral plattform. Appen inneholder en brukervennlig meny som lar deg raskt bytte mellom de ulike boligene og hyttene som er registrert i systemet. Alle beboere i en bolig, hytte eller leilighet, samt gjester, kan få tilgang til Abralife-appen og opprette ulike brukerprofiler (husholdningsmedlem eller gjest) for å styre hjemmets funksjoner og sette egne innstillinger.

Bolig-, hytte- eller leilighetseiere fungerer som administratorer og har full tilgang til systemet. Abralife-appen gjør det også mulig å gi midlertidig adgang til vaskehjelp eller håndverkere etter behov, som bestemt av huseier eller styret i borettslag/sameie (administrator).

Abralife-appen er utviklet med den nyeste app-teknologien kalt Flutter, som også brukes i mange store IoT-produktapper. Dette gir en moderne og smidig brukeropplevelse for både sluttbrukere, borettslag, installatører og utbyggere.

Enkel navigasjon

Abralife er enkel for absolutt alle å bruke, alt er tilgjengelig i enkle og logiske menyer

All data ett sted

Abralife appen gir deg kraften til dine enheter ett sted, og ett sted for både bolig og hytteeier

Personlig og behovsstyrt

Abralife gir deg tilgang til kalender, administrere dine rutiner og styre boligen

Fantastisk design

Abralife appen ser bra ut og er intuitiv å forstå, med fokus på at alle skal trives i Abra

Abralife portal

Et utrolig smart styreverktøy

Abra tilbyr en webportal kalt Abralife portal spesielt designet for styret i borettslag og sameier. Denne portalen gir en samlet oversikt over systemstatus, styring og varsling knyttet til vannsikringssystemer og smarte røykvarslere i alle leiligheter, samt adgangskontroll på fellesdører og garasjeporter. Beboere kan også koble opp egne produkter i sine leiligheter, som smarte termostater, dørlåser, lysstyring og andre IoT-enheter som støttes av Abra, uavhengig av styrets kollektive styring i Abralife-portalen.

Styret i borettslaget eller sameiet kan legge inn nødkontakter i portalen, som vil motta varsler hvis en vannlekkasje eller brann oppdages i en leilighet. Systemet vil også varsle alle beboere i borettslaget om vannlekkasjer eller brann.

Alle Linkbox+ enheter installert i boenheter i et leilighetsbygg er koblet sammen via WiMEA trådløs mesh-protokoll. Dette gjør det mulig for systemet å varsle om vannlekkasje eller brann internt i borettslaget uten at alle Linkbox+ enhetene må være koblet til internett via WiFi eller 4G. Dette sikrer at systemet alltid kan varsle alle beboere og styrets nødkontakter i kritiske situasjoner som vannlekkasjer eller branntilløp.

Om ønskelig, kan styret også koble varsling av brann til en 24/7 alarmsentral. Ved deteksjon av brann vil AbraOS motta varsling fra borettslagets Linkbox+ enheter og automatisk videresende alarmmeldinger til en FG-godkjent alarmsentral, som eventuelt kan varsle brannvesenet.

Oversiktlig

Abralife portalen er enkel for absolutt alle å bruke, alt er tilgjengelig i enkle og logiske menyer

Alle boenheter på ett sted

Abralife portalen gir deg kraften til dine enheter ett sted, og ett sted for alle boenheter

Varsling og meldinger

Abralife gir deg mulighet til å sette opp nødkontakter etter eget ønske og overføring til alarmstasjon for brann

Fantastisk design

Abralife portalen ser bra ut og er intuitiv å forstå, med fokus på at alle skal trives og kunne bruke Abra enkelt

Se Abra tjenestefilm

Sertifisering og kvalitet

Fell Tech har solid erfaring innen utvikling av elektronikk og programvare. Som ISO 9001-sertifisert selskap utvikler vi produkter i samsvar med den anerkjente Automotive-kvalitetsstandarden APQP. Før vi lanserer produktene våre til kundene, blir de nøye sertifisert av uavhengige og akkrediterte sertifiseringsorganer for å sikre kvalitet og pålitelighet.

Les mer om kvalitetsledelse hos Fell Tech

Abra er en ny standard

Fra 2023 installeres Abra med Linkbox+ i mer enn 60.000 boliger hvert år - sjekk om ditt hjem har Abra!

Last ned Abralife appen, begynn med strømoversikt i appen eller sett opp din Linkbox+

Flere spørsmål om Abra?

  Les mer på Abra Support

Vi er her for å snakke med deg uansett hva du lurer på om Abra. Ta kontakt med vår kundestøtte om du trenger hjelp til å komme i gang, underveis eller om ting ikke går akkurat som planlagt.