AbraCharge: Smarte og bærekraftige ladeinfrastrukturer for borettslag og sameier

En fleksibel, kostnadseffektiv og fremtidsrettet løsning for elbil-lading i borettslag og sameier
2. mai 2023 av
AbraCharge: Smarte og bærekraftige ladeinfrastrukturer for borettslag og sameier
Cato Sandstrand

I takt med at elbilmarkedet vokser og stadig flere beboere bytter ut bensin- og dieselbiler med elektriske alternativer, er det essensielt for borettslag og sameier å tilby gode ladeløsninger for sine beboere. AbraCharge tilbyr en komplett, smart og bærekraftig ladeløsning for borettslag og sameier som ønsker å imøtekomme dette behovet og gjøre det enkelt og effektivt for beboerne å lade sine elbiler.

En av fordelene med AbraCharge er at de er skalerbare og fleksible, slik at borettslaget enkelt kan tilpasse seg økende etterspørsel etter ladepunkter i fremtiden. Den fleksible infrastrukturen gjør det mulig å tilby både enkelt- og flerbruksladestasjoner, samt ulike ladehastigheter basert på beboernes behov og ønsker.

Med AbraCharge kan borettslag og sameier få hele installasjonen og ladere inkludert i en fast månedspris over en avtaleperiode på 5 til 10 år, som dekker installasjonskostnadene. Lisenskostnaden for AbraCharge-plattformen er 29 kr per måned per ladepunkt for borettslag og sameier som har et Kollektiv+ abonnement. Ved valg av nedbetaling for ladeinstallasjonen tilkommer dette lisenskostnaden per ladepunkt, men opphører etter endt avtaleperiode på 5 eller 10 år, avhengig av avtaleperioden borettslaget eller sameiet velger. Et eksempel på en installasjon med lader og elektriker koster ca. 12.000 kr per ladepunkt for alle tilpasninger av elektrisk anlegg, lader og installasjon. Over 5 år kan borettslaget nedbetale dette med en månedskostnad på 259 kr per målepunkt per måned. Nedbetaling av installasjon er et alternativ til å dekke kostnaden for nytt ladeanlegg der og da. Etter endt nedbetaling koster anlegget kun 29 kr per måned per ladepunkt. Forbruk av strøm til lading faktureres separat av borettslaget eller sameiets strømselskap.

AbraCharge plattformen inkluderer et brukervennlig administrasjonssystem som gjør det enkelt for styret i borettslaget å håndtere ladeinfrastrukturen, overvåke forbruk og fakturere beboerne for ladekostnadene. Dette sparer tid og ressurser for styret og sørger for en rettferdig fordeling av kostnader.

AbraCharge har OCPP-støtte, noe som betyr at borettslaget eller sameiet ikke behøver ladeinstallasjon fra Abra hvis de allerede har smarte ladere installert som støtter standard OCPP-protokoll. Dette gir en fleksibel løsning som kan tilpasses eksisterende infrastruktur.

AbraCharge fokuserer på å tilby en brukervennlig og smart ladeinfrastruktur for beboerne. Med den brukervennlige Abralife-appen kan beboerne enkelt finne ledige ladepunkter, reservere lading og betale for ladekostnadene. Dette skaper et smidig, rettferdig og brukervennlig system som fremmer god kommunikasjon og samarbeid mellom beboerne.

Abra ladeløsninger er også utstyrt med avansert laststyringsteknologi som optimaliserer energiforbruket og reduserer behovet for oppgradering av strømnettverket. Dette bidrar til en kostnadseffektiv og bærekraftig ladeløsning som er tilpasset borettslagets kapasitet og infrastruktur.

Videre kan Abra ladeløsninger enkelt integreres med Abra energiløsninger, som inkluderer laststyring av varmtvannsberedere og termostater. Dette gir en samlet plattform for styring av energiforbruket i borettslaget og bidrar til å redusere strømkostnadene ytterligere.

Ved å investere i AbraCharge bidrar borettslag og sameier også til en mer bærekraftig og miljøvennlig hverdag. Med effektiv og smart styring av ladeinfrastrukturen kan energibruken reduseres, noe som gir både økonomiske og miljømessige fordeler. AbraCharge bidrar også til å styrke borettslagets eller sameiets omdømme som en miljøbevisst og innovativ aktør.

En velfungerende ladeløsning bidrar til en enklere og mer komfortabel hverdag for beboerne, som igjen skaper et godt bomiljø og styrker fellesskapet. Gjør ditt borettslag eller sameie fremtidsklart med AbraCharge – en smart, bærekraftig og brukervennlig ladeinfrastruktur som både beboere og styret vil sette pris på.

Share this post
Arkivert